lunes, 27 de octubre de 2008

DISCIPLINES

La disciplina més extensa actualment és la individual, encara que actualment s'està difonent el patinatge en grups show. Un patinador es pot presentar com a participant en les disciplines que vulgui, és a dir que pot patinar individualment, però també en parella, o en un grup show. Sempre s'ha de tenir en compte que pode les hores d'entrenament no donen per poder estar al màxim en més d'una disciplina a la vegada.
a continuació hi ha una petita descripció i un exemple en forma de vídeo o fotografies de cada disciplina, en les pròximes entrades em dedicaré a explicar en quines categories es divideixen i aprofundiré una mica més en cada disciplina.


INDIVIDUAL
Hi ha dos modalitats de patinatge individual sobre rodes, cada patinador o club escull si fer les dues, o fer-ne una o l'altre, però és molt recomanable que durant els primers anys es practiquin totes dues per agafar un major domini del patí. Aquestes modalitats són:

FIGURES OBLIGATÒRIES (ESCOLA): Són la base de l'equilibri, el domini del patí i el control del cos, és a dir la tècnica pura del patinatge. Consisteix en que el patinador segueixi una sèrie de cercles marcats a la pista (seguir una línia) amb una posició de cos, cames ,malucs i braços concretes, i executant una sèrie de girs o bucles.















CARLES GASSET I ALBA PÈREZ EXECUTANT FIGURES OBLIGATÒRIES

PATINATGE LLIURE (LLIURE): Consisteix en l'execució d'uns salts i unes piruetes predeterminades amb un acompanyament musical, una sèrie de passos i una coreografia. L'execució dels salts i les piruetes ha de ser amb el màxim de fluïdesa i eficàcia possible.

LUCA D'ALISERA AL MUNDIAL DE MÚRCIA DEL 2006


PARELLES D’ARTÍSTIC
Estan formades per dues persones de diferent sexe que poden ser dispars en edat, alçada i pes. Realitzen un patinatge molts cops simètric (a la vegada) i en contacte. Durant el qual duen a terme una sèrie de salts i piruetes, unes en contacte amb l'altre membre de la parella, i d'altres sense contacte però realitzats a la vegada.



DEGLI ESPOSTI I ZANFORLIN AL MUNDIAL DE MÚRCIA DEL 2006


PARELLES DE DANSA
Aquesta pode, és la disciplina menys coneguda, també pode la més nova, que té una relació amb els balls de saló, perquè en el que consisteix principalment és a ballar sobre els patins.
Esta formades per dues persones de diferent sexe que poden ser dispars en edat, alçada i pes. Realitzen una coreografia amb passos molt adients a la música, amb molta expressió corporal i no realitzen salts ni piruetes, sinó que com a màxim realitzen elevacions. El patinatge també acostuma a ser simètric entre els dos patinadors.



AYELEN MORALES I OSCAR MOLINS AL CAMPIONAT D'AUSTRÀLIA DEL 2007


GRUPS SHOWS
Tal i com diu el títol el show és espectacle. Per tant, el més destacat del show és que hi participen un grup de patinadors que realitzen un espectacle el qual gira al voltant d'una idea i un títol, el vestuari i la música tenen relació amb el tema escollit. Un bon show serà aquell que sigui creatiu i original amb un vestuari i música adient, que estigui ben executat i amb una bona coordinació entre les patinadores i tots el moviments, ja que normalment molts moviments són executats a la vegada i això és el que els fa més impresionants.



MOLT FRÀGIL - GRUP SHOW D'OLOT AL MUNDIAL D'AUSTRÀLIA DEL 2007

1 comentario:

Bernat dijo...

be aina be aqeuets vieos
veig que no has tingut problemes!